Remédium Általános Iskola


Volt egy álmunk...

1998-ban, amikor létre jött a Remédium (segítség, mentség) Alapítványi Iskola, mi felnőttek, akik itt dolgoztunk, úgy gondoltuk, hogy megcsináljuk a világ legjobb iskoláját. Olyan iskolát, ahol tanár, diák egyaránt jól érzi magát, olyan iskolát, ahol - ebben a zaklatott zűrzavaros világban - szeretet van, béke és nyugalom.

Most 2022-et írunk. Két évtized alatt rengeteg dolog történt velünk, és kijelenthetjük, elsődleges célunkat – tanár és diák egyaránt jól érezze magát - elértük. Ahogyan egy sikeres szakmai vizsgát tett diák summázta élményeit a Remédiumról: "Olyan, mint egy iskola, csak jobb!"

Mielőtt úgy döntenél, hogy csatlakozol hozzánk, olvasd el a Házirendünk alapján készült 10 pontot. Ha ennek megfelelően viselkedsz, biztosan jó lesz itt Neked! Az is kell, hogy szeresd a számítógépet, tudd, hogy ha megtanulod a használatát, rajta keresztül új lehetőségek, világok nyílnak meg. Itt még a matematikát is számítógépen tanulod.

Mi, pedagógusok a következő 10 évre újabb célt tűztünk ki. Szeretnénk, ha a Remédium iskola nevének hallatán nem csupán az itt tanuló és tanító emberek tudnák, mit jelent a fent említett mondat, hanem azok is, akik között élünk, akikkel nap mint nap találkozunk, beszélünk.

Ha ezt az iskolát választod, számítunk Rád, a segítségedre, hiszen csak EGYÜTT érhetjük el, hogy a Remédium a Te álmaid iskolája is legyen.

Iskolánk törvényei 10 pontban

  1. Becsüljük, szeretjük és segítjük egymást.
  2. Saját és társaink egészségét, testi épségét nem veszélyeztetjük.
  3. Egymást nem bántjuk, nem szidalmazzuk, nem mérgesítjük és nem árulkodunk.
  4. Iskolai munkánkat szorgalmasan, becsületesen végezzük.
  5. Ügyelünk az iskola környéke, ruházatunk, beszédünk tisztaságára.
  6. Az iskola területét nem hagyjuk el bejelentés nélkül.
  7. Megtanuljuk egymás másságát elviselni. Megértjük, hogy mindannyian másképp vagyunk egyformák.
  8. Magyarságunkat büszkén vállaljuk. Tiszteljük hazánk jelképeit (címer, zászló, himnusz).
  9. Mindenhol / bárhol úgy viselkedünk, hogy ne hozzunk szégyent arra az iskolára, amely törődik velünk, ahol megpróbálnak belőlünk embert faragni.
  10. Nem felejtjük el, jól eszünkbe véssük, hogy jól tanulni, jól viselkedni nem szégyen!

Remédium Általános Iskola

2800 Tatabánya, Kossuth út 6  |  Tel/Fax: 06 34/306-139  |  www.remedium.suli.hu  |  remediumiskola@freemail.hu
© 2007 Remédium Általános Iskola   |  Minden jog fenntartva!